Leien daken

Leien daken geven een eigen gezicht aan een woning of gebouw, in een sfeer van nostalgie en klasse. Een uitstraling van duurzaamheid. Door middel van de diverse manieren van dekken van de leien daken kunnen wij de sfeer die het gebouw ademt vergroten (Maas dekking, Rijn dekking, Oud Duitse dekking etc.).

Als leidekkersbedrijf hebben we al tientallen jaren ervaring met leien dakbedekking en kunnen u goed bijstaan in de keuze van de leien, de afwerkingen en de manieren van dekken. Ook voor de andere sfeerbepalers zoals ornamenten, schoorsteenkappen, kopergoten etc. kunt u bij ons terecht.

Leien daken zijn de oudste vorm van dakbedekking en worden al eeuwen gebruikt voor het waterdicht maken van gevels en daken.

Lei is een duurzaam product en kan in veel verschillende situaties worden toegepast. Er zijn drie typen leien, natuurleien, vezelcement leien en leipannen van klei.

Tevens worden leien steeds vaker toegepast tegen de zijwangen van dakkapellen. Middels een verholen goot zal de overgang van het pannendak naar de leien zijwangen mooi strak zijn. De dakkapel krijgt zo een nostalgische uitstraling.

Niet alleen de leien worden met zorg geplaatst, tevens de onderconstructie welke met veel aandacht getimmerd dient te worden kunnen wij voor u verzorgen. Deze onderconstructie moet goed ventilerend zijn. De levensduur van uw leiendak wordt zeker ook bepaald door een goede onderconstructie.