Staaldaken

Daken met stalen bekleding is ook een specialiteit van ons.

Staaldaken zijn zeer flexibele constructies, waarbij een dak snel en netjes water- en winddicht kan worden gemaakt.

Het materiaal leent zich voor creativiteit door de veelzijdigheid aan profielen, vormen, kleuren, reliëfs, isolaties en bewerkbaarheid. Op maat gemaakt zetwerk zorgt voor de nette afwerkingen van details.

Soorten daken
Er zijn tal van verschillende daken. De meest voorkomende in onze branche zijn: enkelvoudige platen, sandwichpanelen, en scanroof dakpansysteem.

Het enkelvoudige paneel bestaat uit een geprofileerde staalplaat zonder isolatie. Deze kan direct op de gordingen geplaatst worden, wat nuttig is bij hallen waar isolatie niet nodig is.

Het sandwichpaneel bestaat uit twee staalplaten met daartussen een isolatielaag. Deze lagen zijn zodanig aan elkaar gekleefd dat er geen lucht meer tussenin kan komen, zodat condensatie is uitgesloten.

Het scanroof systeem is een horizontaal te verwerken dakpan- element, niet van dakpannen te onderscheiden. Scanroof is toepasbaar bij nieuwbouw projecten, maar zeer zeker ook bij renovaties. Scanroof is ook toepasbaar bij gecompliceerde daken, waarbij kil- en/of hoekkepers in de dakconstructie zijn verwerkt.

Tevens leveren wij voor de platte dakbedekking systemen ook stalen geprofileerde dakplaten.

Natuurlijk behoren kunststof of aluminium lichtstraten of lichtplaten ook tot de mogelijkheden.

Kleuren
U kunt er vanuit gaan dat bijna elke plaat in een standaard kleur coating te leveren is. Enkele fabrikanten hanteren echter andere kleurenstandaarden of hebben naast het standaard kleurenpakket nog een aantal eigen kleuren.

Smits Dakbedekkingen geeft u advies op maat.