Dakkapellen en dakvensters

Om in uw zolder meer ruimte te creëren, kunt u een dakkapel laten plaatsen. Met een dakkapel beleeft u niet alleen meer ruimte, er komt ook veel meer daglicht in uw ruimte binnen. Bij een dakvenster creëert u meer daglicht. Beide uitvoeringen kunnen voor ventilatie zorgen. Door vooraf alle mogelijkheden door te nemen, kunnen wij u vrijblijvend adviseren over de vorm, afmetingen en materiaalkeuze.

Onze eigen vakmensen monteren de dakkapel meestal in 2 of 3 dagen. De dakkapel wordt ‘traditioneel’ in het werk gemaakt, welke niet alleen de beste manier is, maar u kunt tot het laatste moment nog kiezen welke materiaalkeuze er wordt gebruikt voor de afwerking. Door alles in 1 hand te houden, hebt u 1 aanspreekpunt en 1 garantieverlening. Tevens informeren wij u de verschillende vormen van (ingebouwde) zonnewering, soorten glas en kozijn materiaalkeuze.

Dakvensters zijn er in veel maatvoeringen, van klein tot groot. Tevens kun je dakvensters zowel hand- als elektrisch bedienbaar verkrijgen. Indien er een hoog dak is waarbij je niet bij het dakvenster kunt komen, kun je d.m.v. een afstandsbediening het dakvenster in de gewenste stand zetten. Tevens zijn er diverse soorten van zonnewering te verkrijgen d.m.v. een rolluik welke op het dakvenster wordt gemonteerd, of een verduisteringsgordijn, welke aan de binnenzijde van het dakvenster wordt gemonteerd. Kijk maar eens op de website van Velux dakvensters.

Scanroof: stalen dakpansysteem

Scanroof dakpanelementen hebben een licht gewicht, zijn sterk, mat en glad.
Deze elementen hebben het voorkomen van een dak met traditionele Nederlandse dakpannen.

Daar waar dakpannen te zwaar zijn voor de constructie of de constructie te vlak is voor dakpannen, is Scanroof ideaal toepasbaar.

Scanroof is een makkelijk te installeren, onderhoudsvriendelijk en weerbestendig alternatief voor de traditionele dakbedekkingsmaterialen, zowel geschikt voor woningen, industriële als agrarische toepassingen in nieuwbouw of renovatie en is snel te verwerken.

Het betreft het enige systeem van dit type dat geen houten panlatten vergt, aangezien hun speciale vormgeving met ingebouwd draagprofiel toelaat de elementen rechtstreeks op de kepers of de spanten te bevestigen. De kepers van het dak mogen zelfs tot 1,2 m uit elkaar liggen. De 4,2 m lange elementen zijn opgebouwd uit 21 pannen van 42 cm hoog en wegen in totaal slechts 11 kg.

Dankzij de regelbare overlap kan het dak eenvoudig en snel worden afgewerkt. Eens geplaatst vormt het dak één groot geheel aangezien alles stevig aan elkaar zit geschroefd.
Ze zijn vervaardigd uit een warmgewalste, gegalvaniseerde stalen kern die behandeld is met speciale chemische stoffen en vervolgens langs weerszijden voorzien van een primer.
De bovenkant is afgewerkt met een kleurvaste polyester laag terwijl de onderzijde voorzien is van een beschermende verflaag.

Scanroof is te verkrijgen in zwart, bruin, Redwood en donkergroen.

Scanroof is tevens zeer geschikt om er een solar-systeem eenvoudig op te bevestigen.

Gevelbekleding

Gevels met stalen bekleding is ook een specialiteit van ons. Gevels zijn zeer flexibele constructies, waarbij een wand snel en netjes water- en winddicht kan worden gemaakt. Het materiaal leent zich voor creativiteit door de veelzijdigheid aan profielen, vormen, kleuren, reliëfs, isolaties en bewerkbaarheid. Op maat gemaakt zetwerk zorgt voor de nette afwerkingen van details.

Wanden
Wanden worden vaak bekleed met stalen damwandprofielen. Dit systeem is ook verkrijgbaar met een stalen binnendoos, (deze is ook in een kleur coating aan de binnenzijde te verkrijgen) welke wordt voorzien van steenwol isolatie. Dit zachte/open steenwol is juist geschikt voor akoestische isolatie. De overgang bij de hoeken, ramen en deuren wordt met zetwerk netjes afgewerkt tot een fraai geheel.

Kleuren
U kunt er vanuit gaan dat bijna elke plaat in een standaard kleur coating te leveren is. Enkele fabrikanten hanteren echter andere kleurenstandaarden of hebben naast het standaard kleurenpakket nog een aantal eigen kleuren.

Smits Dakbedekkingen geeft u advies op maat.

Schoorstenen en schoorsteenkappen

Schoorstenen zijn vaak de ‘zorgen’kindjes van daken. Door een gedegen aanpak van de schoorsteen kan een goede waterafloop worden gemaakt, dit is zeer belangrijk om lekkages en vorstschade te voorkomen. Drie zeer belangrijke punten zorgen voor een goede schoorsteen:

 • Goed loodwerk rondom in schoorsteen
 • Goed voegwerk in de schoorsteen + eventueel hydrofoberen
 • Goede afdekking boven op de schoorsteen d.m.v. een loden muts of een sierkap.

Deze bovenstaande punten kunnen wij voor u aanpakken.

Wij monteren schoorsteenkappen en kunnen ook complete schoorsteenkappen verzorgen in een RVS uitvoering. Tevens kan deze in een mat zwarte kleur gespoten worden. Bijna elk formaat en vorm is realiseerbaar. Boven op de schoorsteenkap kan elke gewenste versiering worden gemonteerd. Dat varieert, van een rond bolletje tot een compleet uitgewerkte afbeelding van uw werk en/of hobby; niets is ons te dol!

Bouwchemie en gevelreiniging

Specifieke problemen vragen om specifieke oplossingen.

Smits dakbedekkingen heeft als een extra service een scala van ervaring opgebouwd in het oplossen van bouwtechnische problemen, met speciale middelen en/of technieken.

Enkele voorbeelden van speciale technieken die wij toepassen:

 • Kelderafdichting
 • Betonreparatie
 • Behandelen van betonrot
 • Betoninjectie
 • Waterafstotend (hydrofoberen) behandelen van gevels
 • Reinigen van gevels
 • Coaten van bestaande dakgoten
 • Vloercoating
 • Gietasfalt
 • Polyester- reparatie en produceren

Gevelreiniging is een vak apart. De gevel dient eerst met een ‘shampoo’ behandeld te worden, vervolgens met 80° hete stoom wordt de gevel schoon gespoten. De gevel zal er weer bijna als nieuw uitzien. Vervolgens kun je de gevels waterafstotend (hydrofoberen) maken. Dit zorgt voor een goede waterafstotende gevel, ook vuil zal de komende jaren niet in uw gevel trekken. Indien uw dakgoot nog in een redelijk prima staat is, maar aan de binnenzijde toch wat versleten, dan kunnen wij deze behandelen met een soort epoxy, waarbij de levensduur weer meerdere jaren verlengd wordt.

Smits Daksysteem

Bent u op zoek naar een nostalgisch uiterlijk van uw woning, overkapping, tuinhuis, etc. , dan kunnen wij u een mooi, goed isolerend, prijsbewust daksysteem aanbieden.

Dit daksysteem bestaat uit planken van 20 cm breed en 3 cm dik, vurenhout ongeschaafd. Daar bovenop kunt u kiezen tussen verschillende diktes PIR isolatie plaat. Bijvoorbeeld 9 cm PIR isolatieplaat heeft een RC-waarde van 4.0 Kw/m2.

Over de PIR isolatie platen leggen wij bitumen, zodat uw dak snel weer waterdicht is en er eventueel getimmerd kan worden aan uw overstekken zonder dat wij en u zich zorgen hoeven te maken over waterschade.

Dit systeem kunnen wij ook zeer goed toepassen bij renovaties. Indien er in de hoogte weinig ruimte is, kunnen wij een multifolie toepassen die te verkrijgen is een RC-waarde van 2.5 Kw/m2 en een RC-waarde van 3.5 Kw/m2. Het voordeel van deze folie is dat uw dakbeschot kan blijven zitten en we maximaal tot 4 cm verhoging verkrijgen.

Om de ruimte in een mooi nostalgisch uiterlijk te krijgen, kunnen wij ook vuren planken toepassen van 18,9 cm breed en 2,6 cm dik rondom geschaafd. Tevens worden deze planken middels groef en veer in elkaar vast gezet.
Voor de Final Touch wordt er een visbekje aan de plank gefreesd zodat de planken mooi in elkaar overlopen.

Nog een groot voordeel van dit systeem is dat het dak veel minder geluid doorlaat van buiten af. Door de dikke houten planken dringt het geluid veel minder door.

Natuurlijk kunt u het uiterlijk naar eigen smaak nog verder behandelen met een beits (bijvoorbeeld: white-wash). Dit kunt u zelf vooraf doen bij ons in de werkplaats, of indien u daar geen tijd voor heeft kunnen wij dat ook verzorgen.

De planken kunnen wij indien gewenst ook behandelen tegen houtworm.

Tevens kunnen wij voor de doe-het-zelver pakketten samenstellen, zodat u uw eigen renovatieproject kunt uitvoeren.

Natuurlijk geven wij hierin advies en verkrijgt u tijdens uw project alle ondersteuning die noodzakelijk is.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Poly- en Mono-kristallijn. Tevens is de mono-kristallijn modules zonder gallium en met gallium verkrijgbaar.

Na uitgebreid onderzoek hebben wij een paneel gevonden welke een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding heeft, en daarbij tevens een zeer hoog rendement heeft, ook na 25 jaar.

SMA omvormers:

Voor het omzetten van de opgewekte gelijkspanning van de zonnepanelen naar een bruikbare wisselspanning, wordt gebruik gemaakt van een omvormer. Smits dakbedekkingen levert altijd de best mogelijke en meest geschikte omvormer voor uw zonnepanelen.

Tevens zijn er omvormers met ‘schaduwmanagement’. Deze omvormers zorgen ervoor indien er ergens een paneel in een schaduwvlak valt, van bijv. een boom of dakkapel, het rendement van de panelen die niet in de schaduw vallen zo goed mogelijk beheerd worden. Meestal is een schaduwvlak van korte duur, toch regelt dit systeem automatisch het hoogst mogelijke rendement.

Enkele extra opties zijn verkrijgbaar zoals bleutooth- en Wifi ontvangst, zodat via uw computer of android/iphone telefoon de gegevens direct afleesbaar zijn.

Montagesystemen en een goed dak:

De zonnepanelen die Smits Dakbedekkingen levert kunnen zowel op een hellend dak als op een platdak gemonteerd worden.

Tijdens offertestadium bekijken wij de situatie van uw dak en krijgt u tevens advies over de status van uw dak. Het is natuurlijk erg belangrijk dat de onderconstructie 100% in orde is voordat er zonnepanelen op gemonteerd worden. Tenslotte is het de bedoeling dat de panelen goed gemonteerd kunnen worden en dat gaat alleen indien het dak in een goede conditie is.

Indien gewenst kunnen wij jaarlijks uw dak en panelen controleren.

De montage systemen van Smits Dakbedekkingen zijn compleet van roestvrij materiaal. De rails, dakhaken, klemmen etc. zijn van aluminium, terwijl de bevestigingsmaterialen van roestvrij staal zijn.

Bij zwart omlijste zonnepanelen zijn de klemplaten natuurlijk ook zwart, zodat het een compleet geheel plaatje is. Esthetisch is een norm die bij ons niet vergeten wordt !!

Edwin Mulder

Edwin is verantwoordelijk voor het gehele proces binnen het dakdekkersbedrijf. Hij is het aanspreekpunt als het gaat om verkoop en calculatie, advisering en uitwerken van plannen. Met al uw vragen kunt u bij Edwin terecht.

Rob Smits

Rob is mede-aanspreekpunt. Ook hij kan u adviseren en werkt concrete plannen uit tot een totaalconcept. Rob is eindverantwoordelijke / eigenaar.

Marielle Smits

Marielle is het aanspreekpunt voor het maken van afspraken en alle financiele zaken. Ook zij kan u adviseren en doorverwijzen naar de technische adviseurs. Marielle is mede-eigenaar en mede eindverantwoordelijke.

Smits Dakbedekkingen

Smits Dakbedekkingen is een bedrijf met een tientallen jarenlange ervaring op het gebied van alle soorten daken.

Renovatie met nieuwe doordachte concepten die vanaf het begin waterdicht zijn, zijn tevens goed toe te passen voor doe-het-zelvers.
Maatwerk en flexibiliteit zijn de kern waarom altijd naar een oplossing wordt gezocht.

Smits Dakbedekkingen heeft binnen haar organisatie alle kennis in huis om alle onderdelen van het bouwproces voor U op vakkundige wijze uit handen te nemen.

Kom eens aan


Smits Dakbedekkingen

Metaalweg 14

5804 CG Venray

T 0478-546527